STAR WARS: R5-D4 i “The Mandalorian”

BREAKING GALAKSENYT!

Jon Favreau er god til at smide små teaser-lækkerbiskner på sin Instagram-profil. I går postede han eksempelvis nedenstående billede af en astromech-droid, der med stor sandsynlighed er R5-D4. Den kommer til at gøre sin entré i tv-serien “The Mandalorian” (2019), som får premiere på streamingtjenesten Disney+ senere på året.

R5-D4 møder vi første gang i “Star Wars” (George Lucas, 1977), hvor en gruppe jawaer forsøger at sælge droiden til Owen Lars. Droiden eksploderer dog på grund af en dårlig motivator, og Luke Skywalker anbefaler – med råd fra C-3PO – at onkel Owen i stedet skal købe R2-D2.

Det kunne være interessant, hvis “The Mandalorian” giver os svaret på, hvorfor R5’s motivator eksploderer. Der eksisterer dog allerede en forklaring på, hvorfor droiden ender med at komme bag i køen til fordel for R2-D2.

Første gang vi får “a bad motivator”-forklaringen er i tegneserien “Star Wars Tales 1” (Dark Horse Comics, 1999), hvor vi i historien “Skippy the Jedi Droid” kan læse, at R5-D4 (kaldet Skippy) kan bruge Kraften! Efter at R5-D4 har haft en vision om Luke Skywalkers fremtid, lod den som om, at den havde en dårlig motivator, så Owen Lars i stedet kunne købe R2-D2 og Skywalker dermed komme ud på den rejse, der endte med, at han blev en jediridder.

Denne vinkel bygges der videre på i novellesamlingen “From a Certain Point of View” (2017), hvor man i Rae Carsons novelle “The Red One” kan læse, at det er R2-D2, der overbeviser R5-D4 om, at galaksens skæbne er knyttet til ham og Luke Skywalker. Da R2 nævner, at han kæmper i oprøret mod Imperiet, vælger R5 at ofre sig selv for at sikre R2-D2’s mission.

Novellesamlingen “From a Certain Point of View” er udkommet på dansk hos Forlaget Alvilda, hvor den er blevet døbt “Star Wars fra en ny vinkel”, og novellen hedder “Den røde” og kan læses på side 73 i DK-udgaven!

Det skal blive spændende at se, om R5 er blevet tiltænkt en større rolle i Favreaus “The Mandalorian” (2019).


Fiktion & Kultur har naturligvis sin egen “Star Wars”-dedikerede side på Facebook, hvor undertegnede øser af siden viden og ekspertise. Og ja, det ér “Star Wars”-siden, du leder efter!

klik på logoet med Yoda, og du vil med galaktisk hast blive fragtet hen til The Rancor Pit: Alt om Star Wars! May the Force be with you … og ja, jeg vil naturligvis meget, meget gerne have, at du liker siden, hvis du er en uforbederlig fan af “Star Wars”-universet!