Steffen Jacobsen modtager Otto B. Lindhardt-prisen 2020

Steffen Jacobsen modtager Otto B. Lindhardt Prisen 2020.

“Jeg er enormt beæret og stolt over at modtage prisen. Den tillid, som forlaget viser mig, vil jeg gerne gengælde med flere gode romaner,” siger Steffen Jacobsen.

“En to meter høj, tatoveret overlæge, ankerkendt forsker og bestsellerforfatter af spændingslitteratur  – sådan ser renæssancemennesket måske ud i 2020,” siger Sune de Souza Schmidt-Madsen, redaktionschef for skønlitteratur på Lindhardt og Ringhof, og fortsætter: “Steffen Jacobsen formår at skabe filmiske fortællinger med hårdtslående plots og mestrer mange genrer. Med sine 13 bøger er han blevet til et household-name blandt danske læsere. Vi er utroligt glade for, at han for snart fire år siden valgte vores forlag”. 

“Steffen er en af landets mest effektive plotmagere. Vi er meget stolte af at have så stærkt et forfatterskab, og vi glæder os til at sende ham ud i verden,” siger adm. direktør Lars Boesgaard.  

Steffen Jacobsen udkom første gang på Lindhardt og Ringhof i 2017 med den historiske roman Da blev jeg døden om Niels Bohr og Manhatten-projektet. 

“Vi er virkelig imponeret over, hvordan man kan kombinere indsigt i kvantefysik på højeste niveau med en hæsblæsende pageturner, men det er det, Steffen kan,” siger Sune de Souza Schmidt-Madsen.

Siden da er det blevet til fem bøger mere – heriblandt en debatbog om hospitalsvæsenet, en lyd-serial og tre spændingsromaner, der med stor succes er sendt ud på mange sprog af Saga. Han næste bog, De stumme piger, der er en fortsættelse af bestselleren Proxy, udkommer 18. september. 

Otto B. Lindhardt-prisen er opkaldt efter forlagets grundlægger og blev indstiftet i 2014. Med prisen følger 50.000 kr., og tidligere har Jørn Riel og Leif Davidsen, Knud Romer, Michael Katz Krefeld, Mich Vraa, Merete Pryds Helle og senest Maren Uthaug modtaget den.