Stort hit under nedlukningen: Sofaskolen som julekalender!

Forlaget Alinea skruer op for julestemningen med Jul i Sofaskolen. I december kan alle landets skoleelever følge med i 24 gratis videoer med besøg af sjove gæster, julehistorier og undervisningsaktiviteter. 

Børnevært Sebastian Klein, youtuber Naja Münster og forfatter Kim Fupz Aakeson. Det er en lille håndfuld af de kendisser, som indskolingselever i hele landet kan julehygge med midt i skoletiden. Forlaget Alinea fortsætter nemlig succesen med Sofaskolen, som hittede stort under nedlukningen i foråret, hvor tusindvis af børn fulgte med hjemmefra.  

Hver morgen fra 1. december og indtil juleaften lægger vi en video ud, hvor vært Anders Schunk sætter eleverne i sving med en lille juleinspireret aktivitet, som kan bruges i den daglige undervisning. 

”Tanken er at give elever og lærere små, hyggelige undervisningsaktiviteter, som nemt kan passe ind i skoledagen og gennemføres på en time. Det er samtidig en god anledning til at skabe noget fællesskab på skolerne i en tid, hvor det kan være svært at samles til juleklip og dans om grantræet”, fortæller Anders Schunk.  

Hvert afsnit har underholdende gæster og overraskende vinkler på julen. Samtidig kan eleverne glæde sig til en varm, skæv og sjov føljeton, når vi hver dag læser et afsnit højt af Ruth-Violas Jul, som Gitte Løkkegaard og Kenneth Jakobsen Bøye står bag. 

Sådan foregår det: 

– 24 gratis afsnit fra 1. til 24. december på sofaskolen.alinea.dk

– Hver video varer ca. 12 minutter og lægger op til en aktivitet af ca. en lektions varighed.  

– I hvert afsnit får vi besøg af en sej gæst, fx værter fra Ramasjang eller youtubere.  

– Aktiviteterne er indenfor for fagene Dansk, Matematik, Engelsk, Naturfag og Kristendomskundskab og kan gennemføres med et veludstyret penalhus. 

– Jul i Sofaskolen er rettet mod indskolingen, men alle er velkomne til at se med 

Læs mere her: www.alinea.dk/jul-i-sofaskolen  

Besøg os under optagelserne: 

Onsdag og torsdag i denne uge optager vi afsnit, hvor bl.a. Sebastian Klein, Naja Münster, Hr. Skæg og andre spændende gæster deltager. Kontakt os, hvis I vil med til optagelserne.