Tak til Forlaget Cobolt for igen at berige os med en (helt sikkert) delikat smølfeudgivelse

Manden på billedet, der i øvrigt har en vis lighed med Walt Disney, er den belgiske tegneseriekunstner Pierre Culliford, der er bedre kendt som Peyo. I hånden holder han den skabning, der sikrede ham verdensberømmelse, kanonisering og en plads i tegneseriekunstnernes panteon. Han står med en smølf, en Schtroumpf, eller, som jeg lærte dem at kende, die Schlümpfe. For ja, første gang jeg mødte de små, blå skovnisser, der er lige så høje som tre oven på hinanden stablede æbler, var i synkroniseret form, og de talte alle flydende tysk. Senere læste jeg revl og krat af de smølfealbums, der var blevet udgivet herhjemme.

Smølerner 1958-1966 - 1

Forlaget Cobolt har længe sendt smækre og delikat lækre hardback-udgaver af smølfernes eventyr i handlen. Og tak for det, i øvrigt. Nu er turen kommet til en samlet udgave, Smølferne: 1958-1966, der – som forlaget skriver – indeholder:

Peyos otte første tegneserier med Smølferne inklusive mesterværkerne De sorte smølfer, Smølf den Store og naturligvis Smølfine. Samt mere end 60 siders rigt illustreret ekstramateriale med skitser, fotografier, annoncer og bladforsider samt en af de berømte minifortællinger.

Man kan læse mere om kæmpebogen på 268 sider, der udkommer til august, her: KLIK

Smølerner 1958-1966

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.