NYE TEGNESERIER: “Du vil ha’ mig” fra Forlaget Cobolt

Nina-Hemmingsson-Du-vil-ha-mig-forside-p - 2

Forlaget Cobolt udgav sidste måned Nina Hemmingssons “Du vil ha’ mig” … kulsort humor og satire på 112 sider til 198 kroner.

Om bogen skriver Forlaget Cobolt følgende:

Velkommen til Nina Hemmingssons kulsorte univers, hvor normerne er smidt væk til fordel for en rasende kavalkade af sexisme, angst og byture. Velkommen til et ufiltreret kig ind i omvendtland, hvor kvinder, mænd og forestillingen om det gode liv tages under (uk)ærlig behandling. Velkommen.

Nina Hemmingsson siger:

“Mine tegninger handler om min egen utilstrækkelighed. Jeg forsøger at vise, hvad jeg egentlig mente. De er et forsøg på at sige undskyld til mig selv, og handler også om en kæmpe vrede over, at man skal opføre sig på en bestemt måde, før man er ‘kvinde’, ‘mand’, ‘barn’, ‘gammel’ etc. Og om frustrationen over at vi mennesker så ofte prioriterer forkert og ikke siger, hvad vi egentlig mener. Det er ikke, fordi jeg ikke kan lide livet, men jeg synes, det er svært.”

Om Nina Hemmingsson:

Nina Hemmingsson er en af Sveriges mest anerkendte tegnere. Hendes striber er publiceret i blandt andet Aftonbladet, og hun har en række udgivelser bag sig. I 2007 modtog hun  Adamsonstatuetten som årets svenske tegneserieskaber. Du vil ha’ mig er hendes første danske udgivelse.