NYE TEGNESERIER: “Hergé – Brandts” fra Forlaget Cobolt

Herge-Brandts-Udstillingskatalog-p - 2

Forlaget Cobolt har i anledning af Hergé-udstillingen på Brandts i Odense udgivet det 48 sider lange og indbundne katalog “Hergé: Brandts” … en herlig bog til en fantastisk udstilling, som man kan læse mere om her: Læs mere om udstillingen.

Om kataloget, der har forord af BRANDTs direktør Mads Damsbo, skriver Forlaget Cobolt følgende:

Alle kender og elsker Tintin. Men hvor mange kender egentlig Hergé – manden bag Tintin? Denne rigt illustrerede udgivelse ser tilbage på den selvlærte tegner og fortællers kreative livsbane, og som læser møder vi en både kompleks og forholdsvis privat person – Hergé.

Hvordan skabte Hergé sine fortællinger? Hvorfra fik han ideen til den unge reporter med hårtotten? Ville han egentlig have været reklametegner? Hvorfor begyndte Hergé at male senere i livet? Lignede han selv sine egne figurer? Hvorledes kan man beskrive Hergés tegnestil og fortælleteknik?

Hergé svarer med præcision, ydmyghed og humor på disse og mange andre spørgsmål i dette katalog til udstillingen Hergé på Brandts, som viser righoldige eksempler på Hergés originaltegninger, skitser, ukendte reklametegninger og hans egne kunstværker foruden hans særlige fortælleteknik, arbejdsmåde og i det hele taget giver indblik i kunsten i Tintin og Hergé som kunstner.

Rigt illustreret katalog udgivet i anledning af udstillingen HERGÉ, der vises på BRANDTS i Odense fra 23. marts til 2. september 2018. Den storslåede og særdeles omfattende udstilling havde verdenspremiere i Grand Palais i Paris i 2016 og har i 2017 også fejret store triumfer i Québec i Canada, før den nu som blot tredje sted vises i Danmark. En enestående manifestation af danskernes store kærlighed til Hergés tegneserier og Tintins helt særlige status i Danmark.

Kataloget koster 178,-