NYE TEGNESERIER: “Tintin i Sovjetunionen”

Tintin-i-Sovjetunionen-i-farver-p - 2

Forlaget Cobolt har netop udgivet den farvelagte specialudgave af “Tintin i Sovjetunionen” … en “must have”-bog til ens Tintin-bibliotek.

Bogen, der er på 144 sider, er udgivet i hardcover og måler 22,5 cm x 30,5 cm. Den er oversat af Niels Søndergaard og farvelagt af Michel Bareau. Bogen har en vejledende pris af 298 kroner.

Om “Tintin i Sovjetunionen” skriver forlaget:

Den første historie med Tintin blev skabt allerede i 1929, men fremstår i denne nye og farvelagte udgave som en overraskende moderne læseoplevelse.

Tintin er fra første færd sprængfyldt af energi og tager fysisk form i det øjeblik, han drøner af sted i en kraftig cabriolet. Hergé var ivrig efter at illustrere den rasende fart og løftede hans hårtot for derefter at lade den blive stående sådan til evig tid.

Den unge tegneserieskaber var enogtyve år gammel og havde aldrig modtaget tegneundervisning. Lidet kunne han ane, at han netop havde givet liv til en figur, der gennem fireogtyve historier skulle blive et sagnomspundet og universelt ikon.

Den farvelagte udgave af Tintin i Sovjetunionen blev en øjeblikkelig bestseller, da den udkom på fransk i januar 2017 – efter at historien i otteogfirs år kun havde eksisteret i sort-hvid. Farvelægningen er udført af Michel Bareau, der er kunstnerisk leder for Studios Hergé, selskabet der repræsenterer Hergés enke, Fanny Remi. Den danske udgave udkommer på Hergés 111-års fødselsdag 22. maj 2018, og dansk er indtil videre det eneste andet sprog end fransk, den farvelagte version findes på.