Tintin kommer snart på dvd & Blu-ray

Tintin er dansker! Ja, det kommer nok som lidt af en overraskelse for de fleste, men den belgiske snusehane-journalist, der altid ender i problemer og kommer ud på store eventyr med sine venner, blev faktisk skabt af Hergé, efter at denne havde læst danske Palle Hulds rejseberetning Jorden rundt i 44 dage af Palle.

Palle Huld vandt i 1928 en konkurrence, der var blevet udskrevet af Politiken i forbindelse med 100-året for den franske forfatter Jules Vernes fødsel. Han foretog en omfattende verdensrejse med skib, tog og bil. Da han kom hjem, blev han modtaget af 20.000 mennesker på Rådhuspladsen i København og  skrev efterfølgende bogen, der blev oversat til 11 sprog. Denne bog, der var en gedigen bestseller, læste Hergé og vupti … idéen til Tintin var født.

Det første Tintin-album – Tintin i Sovjet / Tintin au Pays des Soviets – er fra 1929, og i alt udkom der 24 eventyr med reporteren Tintin. Det sidste album – Tintin og alfabetkunsten / Tintin et l’alph-art – udkom i 1986 som ufuldendt værk. De oprindelige oversættelser stod Jørgen Sonnergaard – Jan Sonnergards far – for, men i 2005 begyndte en ny udgivelsesrække at udkomme, hvor oversættelsen blev varetaget af Niels Søndergaard. Det var Søndergaards opgave at oversætte serien, så den var i overensstemmelse med de originale fortællinger.

82 år efter, at det første eventyr med Tintin udkom som tegneserie, blev den første film realiseret til biografen … og det endog af selveste Steven Spielberg, der altid har gået med en drøm om at introducere amerikanerne for den belgiske gådeknuser. Nu udkommer den første film – Tintin: Enhjørningens hemmelighed (2011) – på dvd og Blu-ray den 24. marts fra Sony Pictures Home Entertainment:

Tintin - 2

Den verdensberømte tegneseriefigurer, den unge journalist Tintin og hans trofaste hund Terry, som blev skabt af Hergé, og som er elsket af børn og voksne over hele verden, bringes nu til live i det verdensomspændende kæmpehit Tintin: Enhjørningens hemmelighed. Da Tintin finder et gammelt flaskeskib med en eksplosiv hemmelighed”, bliver han og hans venner udset til skydeskiver for en ond skurk. Handlingen udspiller sig på de syv verdenshave og i Nordafrikas sandørkener, og hver eneste drejning i historien øger spændingen, farerne og eventyret for hele familien.

Tintin - 3
Hvis man vil have mest muligt ekstramateriale, så skal man have fat i Blu-ray’en … dvd-udgaven byder kun på 50 min!

Den næste film i rækken har lange udsigter, da både Peter Jackson – der instruerer næste kapitel i Tintin-trilogien – og Steven Spielberg har fyldt deres respektive kalendere til bristepunktet. Peter Jackson med The Hobbit: An Unexpected Journey (premiere julen 2012) og The Hobbit: There and Back Again (premiere julen 2013), og Steven Spielberg med Lincoln (2012) og Robopocalypse (2013). Men så kan man altid bruge ventetiden på at gense Tintin: Enhjørningens hemmelighed og – selvfølgelig læse (det skal man!) de herlige eventyr med Tintin. Det er bøger, man SKAL have stående side om side med filmen, og Forlaget Cobolt har sørget for, at dette er muligt. De har gjort det til et mål at udgive alt Tintin-materiale på det danske marked … og til og med som lækre hardback-udgaver!

Tintin - 4
Og bøgerne har man naturligvis stående i reolen!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.