Traileren til “Poltergeist”-remaket er blevet lagt på nettet

Blandt mine mange favoritfilm finder man Tobe Hoopers Poltergeist fra 1982, der som bekendt blev skyggeinstrueret af Steven Spielberg. Nu – 33 år efter originalens fødsel – er tiden moden til en genindspilning, og den første trailer er netop blevet sluppet løs på nettet. Og den ser ikke helt uappetitlig ud!

Det er Gil Kenan, der sidder i instruktørstolen. Han er et relativt ubeskrevet blad med blot to film på sit cv; den meget fine animationsfilm Monster House (2006) og fantasy/adventure-filmen City of Ember (2008), der har levet en stille og tilbagetrukket tilværelse, men som absolut er et bekendtskab værd.

Traileren afslører, at den nye udgave af Poltergeist i mange henseender læner sig trofast op ad den originale film. Ja, selv den lille pige, der kidnappes af de ondsindede poltergeister, minder i uhyggelig grad om Heather O’Rourke, der spillede Carol Ann Freeling i den originale.

635585847093840825-POLTERGEISTFAMILY

Familien Freeling er dog blevet til familien Bowen i den nye, der blandt andet byder på fine skuespillere som Sam Rockwell, Jared Harris og Rosemarie DeWitt. Det skal blive spændende at se, hvorledes denne nye udgave klarer sig i forhold til den originale.

Og ja, der harceleres vanen tro altid over det “blasfemiske” ved at genindspille en film som Poltergeist, der i manges øjne er noget nær perfekt. Det er dog let at være forudindtaget omkring en film, man endnu ikke har set, og selv om der findes mange dårlige genindspilninger, så findes der endnu flere dårlige film.

Genindspilninger udgør en forsvindende lille del af den årlige filmproduktion fra Hollywood, der ydermere altid i den henseende skal have skudt i skoene at være blevet idéforladt. Det er Hollywood dog ikke blevet, og jeg vil i et kommende indlæg se nærmere på de gode såvel som de dårlige genindspilninger, der gennem tiderne er blevet produceret samt påvise, at Hollywood stadig er idérig.

Det var en lille afstikker! Men nyd traileren og sæt kryds i kalenderen den 23. juli, hvor Poltergeist kan opleves i de danske biografer.

10352910_10153020488667708_2661293020782503532_n

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.