Tre fine ting til den lille, glade Gurli Gris-fan!

Jeg hører til den gruppe af voksne, der sætter stor pris på kække Gurli. Det pangfarvede animationsunivers udgør et helle i en fortravlet hverdag, som jeg sammen med min yngste datter, der forguder såvel Gurli som lillebroren Gustav, kan nyde og slappe af til.  Det er en serie med gode pointer og sund morale, der dog aldrig bliver kvalmende i sin iver efter at være opbyggelig.

Den animerede tv-serie, der er målrettet de yngste tv-seere, er skabt af briterne Neville Astley og Mark Baker i 2004. Det er således et fænomen, der i år kan fejre sin 15-års fødselsdag … og et fænomen, som lever i bedste velgående.  

Den lille, snarrådige og handlekraftige gris er de seneste år steget voldsomt i popularitet, og selv et dagblad som Information har kastet deres intellektuelle kærlighed på Gurli og Co., der er blevet gransket og analyseret af blandt andre Katrine Hornstrup Yde og Frederikke Amalie Dam, der ser Gurli som vor tids Pippi Langstrømpe og et feministisk ikon! Så jo, både børn og voksne kan få noget ud af Gurlis gøren og laden

Det siger nærmest sig selv, at et serie-fænomen som “Gurli Gris”, der er tilgængelig i 180 lande, også afføder legetøj og andre produkter,  man kan investere i på sine børns vegne. Og ja, hvis man forguder grisebasserne, så er der gode muligheder for at finde spændende ting til børneværelset.

Herhjemme tilbyder Pixizoo eksempelvis et fint og varieret udbud af produkter, som man finder her. Tre af disse produkter, der er sponseret af Pixizoo, skal vi se nærmere på nu!

Hvis man gerne vil træne de små grå, elsker vendespil og måske er en smule konkurrencepræget, så kan man sætte poderne stævne over en omgang memory med Gurli og hendes venner.

Spillet udgøres af hele 72 brikker, så der er nok at holde styr på, når den voksne hjerne skal udfordres. Motiverne på brikkerne er blandt andet hentet fra tv-seriens episoder, så der er også genkendelighed forbundet med spillet. Vendespillet fra Ravensburger kan købes her: KLIK

Noget af det legetøj, der er mest populært, er de plasticfigurerne. Her kan man få alle karaktererne fra tv-serien samt et gigantisk udvalg af køretøjer, huse, fly, både, helikoptere, legeplads-, lejrbåls-, klasseværelsessæt og meget, meget andet.

Klasseværelset er et af de større sæt, hvor der følger fem figurer, 2 bænke-borde-sæt og en tavle med. Der er god mulighed for at lege skole med frøken Gazelle, Gurli og hendes venner. Sættet kan købes her: KLIK.

Og hvis Gurli bliver lidt træt i hovedet af al den lærdom, så kan hun få luft under griseskankerne ved at hoppe ind i sin blå helikopter. Jo, det er ikke manglen på evner, der kendetegner Gurli, der  – trods sin unge alder – både kan flyve helikopter, flyvemaskine OG køre i bil. Der følger en Gurli med halstørklæde med helikoptersættet, der kan købes her: KLIK.