Who you gonna call? 6 nye Playmobil-sæt med Ghostbusters!

Who you gonna call? Det spørgsmål hørte man første gang stillet tilbage i 1984, da Ivan Reitmans “Ghostbusters” gik i biograferne. Filmen blev starten på et fænomen, der om ikke har blusset med fuld kraft siden debuten, så dog altid har ulmet under overfladen. Det er blevet til tre film, to animationsserier, computerspil, bøger, tegneserier, merchandiseprodukter og – naturligvis – legetøj!

Nu har det tyske legetøjsfirma Playmobil gjort LEGO kunsten efter og lanceret hele 6 sæt med de fantastiske spøgelsesjægere, der indbyder til timevis af leg. Alle sættene kan købes hos Legetøjseksperten, der har stort sortiment af billigt legetøj, ikke mindst billigt Playmobil, der koster markant mindre end de tre “Ghostbusters”-sæt, LEGO har sendt i handlen.


They ain’t afraid of no ghost!
– Tagline til “Ghostbusters” (Ivan Reitman, 1984)

De seks Playmobil-sæt, der samlet koster 1694 kroner, udgøres af den klassiske brandstation, ECTO-1, Stay Puft Marshmallow Man og i alt 16 fine figurer fra “Ghostbusters”-filmene, der blandt andet tæller Venkman, Spengler, Zeddemore, Stanz, Janine og Slimer. Hvis man ikke orker at læse sig igennem omtalen, kan man scrolle ned til bunden, hvor de seks Playmobil-sæt præsenteres 4:16 inde i videoen.

12 - Ghostbusters - Playmobil - Legetøjseksperten - Billigt legetøj - billig leg - Film - Fiktion & Kultur11 - Ghostbusters - Playmobil - Legetøjseksperten - Billigt legetøj - billig leg - Film - Fiktion & KulturMød Stay Puft, der for alvor blev en del af vores kulturelle ballast, da spøgelsesjægerne i den første film splattede den korpulente skumfidusmand med deres protongeværer. I Playmobils udgave måler han flotte  16 x 19 x 8,5 centimeter, og han er udstyret med bevægelige arme og drejelige hænder. Foruden den ikoniske Marshmallow Man,  indeholder sættet også en aftagelig protonpack med protonstråler samt Ray Stantz med sine aftagelige Ecto-briller, der gør ham i stand til at se de usynlige spøgelser!

1 - Ghostbusters - Playmobil - Legetøjseksperten - Billigt legetøj - billig leg - Film - Fiktion & Kultur2 - Ghostbusters - Playmobil - Legetøjseksperten - Billigt legetøj - billig leg - Film - Fiktion & Kultur

En anden ikonisk figur fra “Ghostbusters”-universet er den elskelige Slimer, der altid roder sig selv og spøgelsesjægerne ud i problemer. Ikke mindst i den animerede tv-serie “The Real Ghostbuster”, der kørte fra 1986 til 1992, er han en lille ballademager.

I det her sæt følger der meget passende en hotdog-vogn med, hvilket passer fortrinligt til det evigt sultne og madglade spøgelse. Udover Slimer og pølsevognen, der er udstyret med pølser, burger, pomfritter og drikkelse, får man også en pølsemand og to slimsprøjts-klatter af silikone, der kan klisters på de ting, som Slimer har været i berøring med. Herligt!

5 - Ghostbusters - Playmobil - Legetøjseksperten - Billigt legetøj - billig leg - Film - Fiktion & Kultur6 - Ghostbusters - Playmobil - Legetøjseksperten - Billigt legetøj - billig leg - Film - Fiktion & Kultur

Et andet fint sæt er Terrorhunde-sættet med Dana Barrett, der er blevet forvandlet til Dørvogteren Zuul … spoooky! Terrorhundene aka helvedeshundene er modelleret smukt og trofast efter hundene i “Ghostbusters”, og når man samler de fine Playmobil-sæt, får man en brændende lyst til at gense filmen, der startede det hele.

Udover Dana Barrett og de to hunde, får man også spøgelsesjægeren Peter Venkman, der naturligvis er blevet udstyret med protongevær, PKE-måler og spøgelsesfælde.

4 - Ghostbusters - Playmobil - Legetøjseksperten - Billigt legetøj - billig leg - Film - Fiktion & KulturDet mindste af de 6 Playmobil-sæt udgøres af Spengler med spøgelse. Det er sjovt, at man har inkluderet en selvlysende udgave af spøgelset, der kan gløde i mørket. Det giver lidt ekstra til legen, hvis man har rullet gardinerne ned. Det er Dr. Egon Spengler, der konfronterer spøgelset med sit protongevær, og som man kan se, så lykkedes det ham også at få luret gespenstet i fælden: Haps, og du er væk!

3 - Ghostbusters - Playmobil - Legetøjseksperten - Billigt legetøj - billig leg - Film - Fiktion & Kultur

Dette er mit absoluttet favoritsæt: ECTO- 1 med Winston Zeddemore og Janine Melnitz i Ghostbusters-uniformer! Det er en ret fantastisk udgave af ECTO-1, der måler flotte 33 x 12,5 x 13 centimeter. Og ved I hvad? Den er udstyret med såvel lys som med den originale og meget distinkte sirenelyd, som vi kender fra filmene. Det er eminent, og man kan se funktionen afprøvet i videoen nedenunder. I øvrigt kræves der 3x 1,5V-batterier, som ikke følger med sættet.

Desuden medfølger der i sættet to aftagelige protonpacks med protongeværer, PKE-måler til måling af psykokinetisk energi samt slimsprøjt af silikone, som hæfter på glatte overflader.

7 - Ghostbusters - Playmobil - Legetøjseksperten - Billigt legetøj - billig leg - Film - Fiktion & Kultur

Det sidste sæt udgøres af brandstationen, hvor spøgelsesjægerne har hovedkvarter og opmagasinerer de mange spøgelser, gespenster og poltergeister, de fanger rundt om i New York. Med dette sæt er man sikret timevis af leg, og de fem øvrige sæt fungerer optimalt i sammenhæng med brandstationen. Ikke mindst ECTO-1, som der naturligvis er blevet gjort plads til i garagen.

Sættet er udstyret med et hav af tilbehør, der blandt andet tæller reoler, skrivebord, stole, laboratorieudstyr, computer, køkkengrej, telefon lamper, pizza, slimklatter og meget, meget mere!

Der er et fuldt udstyret kontor, spøgelsesjæger-laboratorium, parkeringsplads til ECTO-1 og det nødvendige Ghost Containment Unit, der holder styr på alle spøgelserne. De medfølgende figurer udgøres af Ray Stantz, Egon Spengler, sekretæren Janine, Louis Tully og biblioteksspøgelset.

8 - Ghostbusters - Playmobil - Legetøjseksperten - Billigt legetøj - billig leg - Film - Fiktion & Kultur9 - Ghostbusters - Playmobil - Legetøjseksperten - Billigt legetøj - billig leg - Film - Fiktion & Kultur

De 6 Playmobil-sæt er intet mindre end fantastiske, og som voksen bliver ens fantasi stimuleret. Jeg vil på det varmeste anbefale alle filmglade forældre at smutte forbi Legetøjseksperten og bestille et eller flere af disse sæt, der er et fint cadeau til det univers, der for alvor er ved at vågne fra dvalen … så kan kimen blive lagt til en senere introduktion af filmen, der bør være en del af alle børns kulturelle og filmhistoriske dannelse.

Derfor: Who you gonna call? Legetøjseksperten, naturligvis!


This slideshow requires JavaScript.

Udklip-1

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.