Dagens film: X-Men: First Class (2011)

Filmbanner - dagens film

SKAL DU SE DEN? Ja!

HVORFOR SKAL DU SE DEN? Matthew Vaughns X-Men: First Class hører til i superheltefilmenes superliga, og efter Brett Ratners X-Men: The Last Stand (2006) og Gavin Hoods X-Men Origins: Wolverine (2009), der begge er middelmådige, udgør den en orkan af et friskt pust. Filmen leverer et velkonstrueret plot, byder på et suverænt og overlegent cast og er ydermere leveringsdygtig i gedigen og velorkestreret action. Vaughn fortæller en oprindelseshistorie: Hvorfor blev Magneto ond, hvordan blev X-Men grundlagt, og hvordan mistede professor Xavier førligheden? Se filmen, få svarene – og ja, jeg har altid vidst, at Cubakrisen var iscenesat af ondsindede mutanter.

xmenfc

SE OGSÅ: Nu kunne jeg fremtrylle en frygtelig lang liste med superheltefilm, men jeg vil dog nøjes med at sende dig i retning af Bryan Singers X-Men og X-Men 2 fra henholdsvis 2000 og 2003, som du naturligvis allerede har set.

GLÆD DIG TIL: Næste år vender Bryan Singer tilbage til franchisen, når X-Men: Days of Future Past får biografpremiere.

X-Men First Class

INFO: Desværre er der ikke timer nok i døgnet, eller dage nok på et år, til at forfatte 1000-ords anmeldelser af alle de film, man ser. Men få ord har også ret, og  Dagens film, som kategorien her er blevet døbt, byder på hurtige, overskuelige anmeldelser krydret med anbefalinger. Devisen lyder: Én film om dagen!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.